Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • De TONK uitgebreid!

  (23-06-2021)

  Het kabinet heeft besloten de TONK te verlengen tot 1 oktober 2021. Daarnaast hebben de gemeenten besloten de TONK te verruimen. Inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen sinds maart 2021 de TONK aanvragen via www.ijsselgemeenten.nl. De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen.

 • Proef met digitale huisbezoeken uitgebreid

  (21-06-2021)

  Tijdens de coronapandemie is Sociale Zaken van IJsselgemeenten een proef gestart met digitale huisbezoeken via de smartphone. Daarmee deed Sociale Zaken onderzoek naar het recht op een uitkering in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Reden voor deze proef was dat door de coronaregels fysieke huisbezoeken (bijna) niet meer mogelijk waren. De ervaringen tot nu toe zijn goed. Nu is in de app een extra mogelijkheid toegevoegd: het videobellen. De gemeente Capelle sluit aan bij de proef. De afdeling Publiekszaken gaat de digitale huisbezoeken gebruiken voor adresonderzoek.

 • Vragenlijst voor zzp'ers

  (19-06-2021)

  De gemeente werkt aan het breed herstelplan om de lokale economie een impuls te geven. Met deze vragenlijst wil de gemeente Capelle aan den IJssel beter inzicht krijgen in de impact van het coronavirus op de lokale zzp'ers. De resultaten nemen wij mee bij de invulling van het gemeentelijk herstelplan.

 • Rotonde Burgemeester Van Beresteijnlaan Capelle eerder open

  (18-06-2021)

  De rotonde aan de Burgemeester Van Beresteijnlaan gaat voor het verkeer maandag 21 juni om 17.00 uur open. Het werk aan de rotonde is eerder klaar dan verwacht, een mooie opsteker voor het verkeer en de bewoners van Schollevaar.

 • Iets aanvragen of een afspraak maken? Regel het direct bij de gemeente!

  (17-06-2021)

  Heb jij een uittreksel nodig uit de Basis Registratie (BRP) of een afschrift van een akte of wil je gewoon een afspraak bij ons maken? Regel dat dan direct met ons. Voorkom onnodige kosten, maak geen gebruik van bedrijven die dat voor jou regelen! 

 • Op vakantie? Vraag op tijd uw paspoort of identiteitskaart aan

  (15-06-2021)

  Als u op vakantie gaat hebben u en uw reisgenoten (ook uw kinderen) een eigen, geldig reisdocument (paspoort of identiteitskaart) nodig. Controleer daarom op tijd of uw reisdocument nog geldig is*.

 • College en raad in gesprek: bezuinigingen 2024

  (11-06-2021)

  Het college van Burgemeester en Wethouders gaat met de gemeenteraad in gesprek over bezuinigingen. Hierbij is het uitgangspunt dat de huidige dienstverlening en het voorzieningenniveau in stand gehouden wordt, zonder dat dit leidt tot lastenverhoging voor de Capellenaar. Voordat het college voorstellen doet om op te nemen in de Begroting 2022 krijgt de gemeenteraad de gelegenheid om mee te denken over de invulling van deze opgave.

 • Voorjaarsnota 2021: Werken aan herstel

  (11-06-2021)

  De coronapandemie is ook voor Capelle aan den IJssel niet zonder gevolgen gebleven. Vele Capellenaren, jong en oud(er) ondervinden verdriet en pijn door het verlies van dierbaren, financiële problemen door inkomensverlies en zorgen over de toekomst. Het college van Capelle aan den IJssel heeft daar oog voor en zet met extra inspanningen en middelen in op herstel, zodat de stad weer sterk verder kan na de coronacrisis. Het herstelplan wordt opgesteld en het college stelt in de Voorjaarsnota voor om hier een bedrag van 1 miljoen euro voor te begroten.

 • Blijft Capelse ING-gebouw behouden of toch nieuwbouw?

  (11-06-2021)

  De gemeente heeft de bewoners van initiatiefgroep ‘De Leeuw van Capelle’ en parallel daaraan eigenaar HIG ruimte en tijd gegeven om nieuwe planvorming voor het ING gebouw in het centrum van de stad uit te werken. De initiatiefgroep wil een crowdfunding opstarten voor het behoud van het pand, HIG start met de uitwerking van een nieuw bouwplan.

 • Bescherm uzelf tijdens het warme weer

  (11-06-2021)

  Voor veel mensen ligt uitdroging of oververhitting op de loer tijdens langere periodes van hitte. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn. U kunt simpele maatregelen nemen om overlast van hitte te voorkomen of te verminderen.

 • Onderzoek naar reisgedrag Capellenaren

  (10-06-2021)

  Nu er steeds meer versoepeld wordt, is de verwachting dat de drukte op de wegen weer zal toenemen. Samen met De Verkeersonderneming onderzoekt de gemeente daarom het reisgedrag van Capellenaren.

 • Afschaffen hondenbelasting al in Voorjaarsnota Capelle

  (10-06-2021)

  Morgen, vrijdag 11 juni biedt het college van Capelle aan den IJssel de Voorjaarsnota 2021 aan de gemeenteraad aan. Een opvallend voorstel dat opgenomen is in deze Voorjaarsnota, is het afschaffen van de hondenbelasting in Capelle aan den IJssel. Een zeer actueel onderwerp, omdat juist vandaag de Tweede Kamer spreekt over het burgervoorstel over het landelijk afschaffen van de hondenbelasting.

 • Commissie bezwaarschriften

  (09-06-2021)

  Deze commissie vergadert op 15 juni 2021 middels videoconferencing. De volgende bezwaarschriften worden behandeld:

 • Snoeien overhangend groen: een groene én veilige omgeving

  (07-06-2021)

  Bomen, planten en struiken op en langs de stoep of de openbare weg zorgen voor een prettige groene omgeving. Maar het groen mag geen overlast veroorzaken. Als takken gaan overhangen en verkeerssituaties daardoor onoverzichtelijk worden of als er geen ongehinderd gebruik kan worden gemaakt van de stoep, moet de eigenaar het groen snoeien. Het college heeft hiervoor regels opgesteld zodat hierop gecontroleerd kan worden.

 • Overlast van rupsen?

  (04-06-2021)

  Spinselmot niet verwarren met de eikenprocessierups.

 • Jaarstukken 2020: Extra inzet, andere inzet

  (04-06-2021)

  De corona-pandemie heeft ook in Capelle grote gevolgen. Dankzij extra inzet, aangepaste werkwijzen en maatwerk zijn ondanks corona in 2020 veel plannen gerealiseerd. Dit is te lezen in de jaarstukken 2020, die het College van Burgemeester en Wethouders vandaag heeft aangeboden aan de Gemeenteraad.

 • Overname Kringloop CapelleWerkt

  (04-06-2021)

  Het college van Capelle aan den IJssel heeft goedkeuring verleend aan het verzoek van CapellelWerkt om per 1 juni 2021 de overgang van de kringloopactiviteiten en medewerkers aan Het Goed Rijnmond BV mogelijk te maken. De toekomst voor de medewerkers is hiermee verzekerd. 

 • Week van de jonge mantelzorger

  (02-06-2021)

  Coach mantelzorg & respijtzorg Annemiek Hamers legt uit waarom dat belangrijk is.
   

 • Ondernemersspreekuur wethouder Westerdijk

  (31-05-2021)

  Wethouder Harriët Westerdijk wil in deze uitdagende tijden de Capelse ondernemers zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom is er een speciaal (digitaal) ondernemersspreekuur. Tijdens dit digitale ondernemersspreekuur kunt u allerlei vragen rond ondernemen stellen aan onze wethouder.

 • Buurtbelcirkel als oplossing voor eenzaamheid

  (28-05-2021)

  Gewoon, even vragen of gevraagd worden hoe het gaat; het kan een wereld van verschil betekenen. Een buurtbelcirkel kan in die behoefte voorzien. Hoe werkt het en hoe neem je eraan deel? Marleen Granneman en Bernard Geise leggen uit.

 • In gesprek met: Capelse zorgverleners

  (26-05-2021)

  Ziekenhuisapotheker Nicole Botta, jeugdverpleegkundige Jolanda Vonk, jeugdarts Angela van Noort en huisarts Sofieke van Schaik.

 • 600 Capelse kinderen doen deze week verkeersexamen

  (26-05-2021)

  Vandaag is het landelijk Verkeersexamen in Capelle gestart.

 • Capelse podcast Bevrijdingsdag

  (04-05-2021)

  In de eerste podcast 'Aan de keukentafel' gaat Gerard Deurwater in gesprek met burgemeester Peter Oskam en Libanon-veteraan Henry Marotel. Zij praten met elkaar over wat 4 en 5 mei voor hen betekent, hun ervaringen in oorlogsgebied en de veiligheid in de stad. 

 • Speurtocht in het Schollebos

  (30-04-2021)

  Naast de Watervallei en Ravottia heeft het Schollebos nog veel meer leuke en interessante plekken om te ontdekken. Kent u bijvoorbeeld de wenstafel met IJsselsteentjes? De bijenstal op het Volkstuinencomplex Nut en Genoegen? En weet u de fietscrossbaan en de Vlindertuin te vinden?

 • Jongeren ontwikkelen creatieve talenten

  (29-04-2021)

  Op donderdag 29 april is Walhallab Capelle gestart. Walhallab Capelle is een creatief traject voor jongeren tussen de 13 en 27 jaar. 

 • Burgemeester Oskam reikt Capelse lintjes uit

  (26-04-2021)

  Burgemeester Peter Oskam heeft vandaag de traditionele Koninklijke Lintjes in de raadzaal van het gemeentehuis uitgereikt. De 10 gedecoreerden werden met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt en verrast met een Koninklijke Onderscheiding en een toespraak van de burgemeester.

 • Wethouder Westerdijk bezoekt vernieuwde Picassopassage

  (20-04-2021)

  Op maandagmiddag 19 april kreeg wethouder Economie Harriët Westerdijk een rondleiding door de vernieuwde Picassopassage (voorheen winkelcentrum De Scholver). 

 • Afsluiting Burgemeester Van Beresteijnlaan

  (15-04-2021)

  Op maandag 3 mei start de gemeente Capelle aan den IJssel met de aanleg van een rotonde op de kruising van de Burgemeester Van Beresteijnlaan met de Operalaan. Vanwege de aanleg van de rotonde is de Burgemeester Van Beresteijnlaan van 3 mei tot september 2021 afgesloten voor autoverkeer. Er worden omleidingsroutes ingesteld.

 • Doe mee met de AED-telling en hou ook je eigen hart gezond

  (06-04-2021)

  Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Kun je iemand binnen 6 minuten reanimeren met een AED, dan heeft iemand een grotere kans de hartstilstand te overleven. Elke minuut telt. En dan is snelle hulp belangrijk. Ook jij kunt helpen!

 • Capelle onderhoudt de bomen in de wijken

  (01-04-2021)

  In de periode van februari tot december voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de bomen in de gemeente. Ieder najaar inspecteren we de bomen in Capelle. Bij de inspectie in het najaar van 2020 zijn voornamelijk de bomen in Capelle- West, ‘s -Gravenland, Fascinatio en Schenkel onderzocht. Op basis van deze bevindingen bepalen we welke maatregelen per boom nodig zijn.

 • Capelle viert 20 jaar homohuwelijk

  (01-04-2021)

  Nederland legaliseerde in 2001 als eerste land het homohuwelijk. Op 1 april is het twintig jaar geleden dat het eerste homohuwelijk in Nederland werd gesloten. Als Regenbooggemeente laat Capelle zien dat het een gemeente is waar iedereen mag houden van iemand naar eigen keuze. Ten minste 85 koppels van hetzelfde geslacht hebben elkaar het ja-woord gegeven in Capelle aan den IJssel. 

 • Week van het Geld-krant

  (24-03-2021)

  Met de volgende onderwerpen:

  • Hoe leer ik mijn kind goed omgaan met geld?
  • Hoe kan ik zelf overzicht houden in mijn financiële zaken en schulden voorkomen?
  • Wat kan ik doen als ik de rekeningen niet meer kan betalen of schulden heb?
  • Welke mogelijkheden voor extra geld zijn er als ik een laag inkomen heb?
  • Welke mogelijkheden zijn er voor ondernemers / zzp’ers die last hebben van de maatregelen tegen corona?
 • Verlenging tijdelijke vergroting terrassen

  (05-03-2021)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de tijdelijke vergroting van horecaterrassen te verlengen tot 1 november 2021. Door de verlengde lockdown zijn de horecazaken – en daarmee de terrassen – op dit moment nog gesloten, maar zodra de maatregelen het toelaten gaat deze verlenging in werking. In de stad mogen verschillende horecazaken sinds 1 juni 2020 tijdelijk het terras uitbreiden. Deze verlenging geldt tot 1 november dit jaar.

 • Vervoer naar prik-locatie 85-90 jarigen

  (28-01-2021)

  Heeft u een oproep van de GGD voor de vaccinatie tegen corona? Dan moet u voor de prik naar Rotterdam-The Hague Airport (vroeger vliegveld Zestienhoven). Weet u niet hoe u daar moet komen?