Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Zonnepanelen in Capelle in twee jaar tijd meer dan verdubbeld

  (06-08-2020)

  Op daken in Capelle liggen steeds meer zonnepanelen. Dat blijkt uit een telling die we hebben gedaan aan de hand van luchtfoto’s. In 2018 lagen er 11.000 panelen in de stad, dit jaar waren dat er al 26.558. Een ruime verdubbeling dus in twee jaar tijd.

 • Hulp bij geldzorgen

  (22-07-2020)

  In de IJssel- en Lekstreek van vandaag hebben we een pagina geplaatst over hulp bij geldzorgen. Hieronder leest u de artikelen. 

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #5

  (16-07-2020)

  Burgemeester Peter Oskam vertelt hoe hij terug kijkt op de afgelopen maanden, de actuele situatie en de versoepelde maatregelen vanaf 1 juli en geeft advies over de vakantieperiode.

 • Hoofdweg officieel geopend

  (14-07-2020)

  De Hoofdweg is weer open! Wethouders Maarten Struijvenberg van de gemeente Capelle aan den IJssel en Jan Willem Schuurman van de gemeente Zuidplas onthulden samen met Henk Alkema, gebiedsmanager van Prins Alexander Rotterdam, afgelopen vrijdag 10 juli een snelheidsdisplay. Hiermee werd de weg na ruim een jaar aan werkzaamheden officieel geopend.

 • Werkzaamheden zomerperiode aan Tiendweg in Krimpen

  (14-07-2020)

  Tussen 1 juni en 29 augustus werkt de gemeente Krimpen aan den IJssel aan de Tiendweg. Het werk gebeurt in 3 fases. In elke fase sluit de gemeente een ander deel van de Tiendweg. Volg de borden voor de omleidingen. 

 • 300ste WoonWijzerBox voor familie Dekker

  (07-07-2020)

  Wethouder Nico van Veen (Duurzaamheid) heeft de 300ste WoonWijzerBox overhandigd aan de familie Dekker uit Capelle aan den IJssel.

 • Kids met Jeugd Vakantiepaspoort gaan op avontuur!

  (07-07-2020)

  Alle kinderen op Capelse basisscholen krijgen deze week weer het Jeugd Vakantiepaspoort. Hiermee kunnen kinderen een hele zomervakantie lang plezier beleven.

 • Handhaving Capelle schrijft fors meer boetes uit voor afvaloverlast

  (02-07-2020)

  Handhaving van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft in de maanden mei en juni 57 bekeuringen uitgeschreven voor het verkeerd aanbieden van afval. Voor de coronacrisis was dat gemiddeld 10 per maand. Het gaat daarbij om vuilniszakken die naast containers zijn geplaatst of afval dat vanuit andere gemeenten is gedumpt. Ook het verkeerd aanbieden van grof huishoudelijk afval is beboet.

 • Vijf speel- en sportlocaties in Capelle weer (deels) open

  (01-05-2020)

  In navolging van de landelijke versoepeling van maatregelen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar heropent de gemeente Capelle aan den IJssel morgen vijf speel- en sportlocaties in de stad. Burgemeester Oskam sloot de speelplekken eerder vanwege het uitbreken van het corona-virus.

 • Corona Geldkrant

  (22-04-2020)

  In de IJssel- en Lekstreek van 22 april zit een Geldkrant corona. Dit is een uitgave van de gemeente Capelle. Er staat informatie in over het voorkomen van financiële problemen en hulp bij schulden in deze coronatijd.

 • Burgemeester Oskam: “Blijf ook dit weekend thuis”

  (03-04-2020)

  Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel sluit dit weekend 7 extra sport- en speelplekken in de stad waaronder het Calisthenics- en freerunpark in het Schollebos. Oskam: “Het wordt prachtig weer dit weekend en dan is de kans te groot dat mensen in groepjes groter dan drie op deze plekken samenkomen. Voor ieders gezondheid en veiligheid sluit ik daarom deze plekken. Met pijn in het hart, maar het is even niet anders.”

 • Noodverordening in regio Rijnmond van kracht

  (27-03-2020)

  Op 26 maart 2020 heeft Ahmed Aboutaleb, de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, de noodverordening afgekondigd. Zowel de politie als de handhavers van de gemeenten kunnen hiermee optreden als de regels om het coronavirus te bestrijden niet worden nageleefd. 

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #2

  (24-03-2020)

  Tweede gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus en wat dit betekent voor Capellenaren, het IJsselland ziekenhuis, ondernemers en de gemeenteraad.

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester

  (19-03-2020)

  In gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus en wat dit betekent voor Capelle aan den IJssel.

 • 75 jaar vrijheid met 75 Capelse interviews

  (20-02-2020)

  Vandaag is het precies 75 dagen voor de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland en dus ook in Capelle. In aanloop naar deze bijzondere 5 mei plaatsen we iedere dag een interview met een Capellenaar over de betekenis van Vrijheid op onze Facebookpagina. Verhalen van mensen die een oorlog hebben meegemaakt of wiens familieleden de oorlog hebben meegemaakt. Verhalen van jong en oud over hoe zij vrijheid beleven en wat vrijheid voor hen betekent.

 • Bewoners en gemeente eens over vragen Allsafe-onderzoek

  (19-12-2019)

  Wijkbewoners van Fascinatio en de gemeente Capelle aan den IJssel zijn het met elkaar eens over het vervolgtraject van het ‘Allsafe-onderzoek’. De onderzoeksopdracht en -vragen zijn klaar en de gemeente en de groep wijkbewoners gaan nu samen een onderzoeksbureau selecteren via een ‘meervoudige onderhandse aanbesteding’.

 • Onafhankelijk onderzoek proces Allsafe-pand

  (25-09-2019)

  Het college van B&W van Capelle aan den IJssel laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar het proces van de totstandkoming van de vergunningverlening van het Allsafe-pand aan de Fascinatio Boulevard. Dat is ook de wens van de bewoners in het Wijkoverlegplatform Fascinatio (WOP) en de gemeenteraad.