Adviesraad sociaal domein zoekt voorzitter (06-11-2019)

De adviesraad sociaal domein (ASD) van de gemeente Capelle aan den IJssel zoekt een onafhankelijke voorzitter. Als voorzitter bent u de vertegenwoordiger en daarmee het eerste aanspreekpunt van de adviesraad. U bent maatschappelijk betrokken, hebt enige kennis van de politieke verhoudingen en affiniteit met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de Participatiewet.

Wat brengt u als voorzitter?

  • U heeft kennis van het sociaal domein en/of bent bereid dit verder te verdiepen
  • U heeft een goed inlevingsvermogen, u kunt luisteren, doorvragen en verbindingen leggen
  • U denkt vanuit het algemeen belang en u kunt omgaan met tegengestelde belangen

Wat krijgt u er voor terug?

  • Een unieke gelegenheid om inspraak (vorm) te geven in het sociaal domein
  • Een positie waarbij u invloed heeft op het gemeentelijk beleid
  • Vergroting van uw netwerk en inspirerende contacten
  • Een bescheiden vergoeding

De voorzitter wordt benoemd voor vier jaar door het college van burgemeester en wethouders. Hierbij geldt dat u geen functie binnen de gemeente of commerciƫle relatie met de gemeente heeft. Daarbij bent u ongeveer 4 uur per week beschikbaar, waaronder elke derde dinsdagavond van de maand.

Wilt u solliciteren?

Zend uw motivatiebrief en CV uiterlijk 30 november 2019 naar onze secretaris mevrouw Melanie van Son, secretariaat@adviesraadcapelle.nl.

De gesprekken vinden in de eerste twee weken van december plaats.

Over de adviesraad

Niet iedereen in Capelle kan zelfstandig zonder ondersteuning functioneren. Het is daarom belangrijk dat er een onafhankelijke adviesraad is die gevraagd en ongevraagd het Capelse college van B&W voorziet van adviezen op de beleidsterreinen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en Participatiewet.

Maar ook andere onderwerpen die van invloed zijn op het kunnen meedoen binnen de Capelse samenleving passeren de revue, bijvoorbeeld goede ondersteuning van mantelzorgers, het voorkomen van eenzaamheid en een toegankelijke stad voor mensen met een beperking.