Hoogste punt nieuw zwembad en sporthal (18-10-2019)

De bouw van het nieuwe zwembad en sporthal aan de Pelikaanweg in Capelle heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Met de bouw is begin dit jaar begonnen en op 17 oktober vierden de bouwers en de gemeente het hoogste punt.

Van links naar rechts wethouder Nico van Veen, Bernhard van Houwelingen (Bouwbedrijf De Vries en Verburg) en wethouder Harriët Westerdijk bij het bereiken van het hoogste punt van het zwembad/sporthal.

Van links naar rechts: wethouder Nico van Veen, Bernhard van Houwelingen (Bouwbedrijf De Vries en Verburg) en wethouder Harriët Westerdijk bij het bereiken van het hoogste punt van het zwembad/sporthal. (foto: Frank de Roo)

Na een korte terugblik op de periode na het slaan van de eerste paal eind januari en een blik naar de toekomst, hesen de wethouders Nico van Veen en Harriët Westerdijk samen met Bernhard van Houwelingen van bouwbedrijf De Vries en Verburg de vlaggen in top. De bouwers werden getrakteerd op een heus ‘pannenpatatje’.

De toekomstige sporthal kan straks gebruikt worden door het primair- en het voortgezet onderwijs en diverse Capelse sportverenigingen. Het zwembad krijgt een wedstrijdbad en een bad voor doelgroepen.

De verwachting is dat na de zomer 2020 het nieuwe complex wordt geopend.